podnośnik szyby

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • latoski
    Classic
    • 2012
    • 9

podnośnik szyby

Małżonka zapragnęła Peugeota 407. Poszła, kupiła w salonie 2.0HDI. Ulubiony kolor, xenony, felgi itp, klima, elektryka...

Przypadek No. 1.

- coś puka w silniku - mówię, że pewnie koło kompresora klimy.
    Serwisanci stwierdzają że albo zawory albo panewki (tu już uznałem ich za debili), wymieniają olej... To samo... Jazda próbna, stwierdzają że w silniku to nie wiedzą co puka, ale w tylnym zawieszeniu (30kkm przebieg) chyba coś puka, więc mogą wymienić amory... Opierd...łem na ostro i przestali rzucać głupie pomysły.
    Po zwołaniu konsylium doszli do tego co pukało - koło pasowe klimy. Zamiast dokręcić chcą wymieniać... Otarłem się kolejny raz o zawał.
    Na koniec chcą mnie kasować za olej i filtry... Uznałem, że to wymienili niepotrzebnie i to nie było przyczyną usterki więc nie płacę. Jak im się nie podoba, to plombujemy auto i wołamy rzeczoznawcę.
    Odpuścili.

Przypadek No.2.

Na wyświetlaczu pojawia się napis "anti-theft system faulty" - czyli immo nie działa. Wóz kręci a nie odpala.
    Diagnoza - pompa wtryskowa do wymiany.... Pytanie dlaczego?? No bo kręci a nie pali...
    Ręce opadają.
    Pytanie - a dlaczego nie pali? No bo pompa pewnie nie podaje paliwa?
    - dlaczego nie podaje?
    - nie wiem, ja tu elektronikiem jestem....

Pałę wziąć i lać po łbie...

Jak się złapie gumę, to podejrzewam że w serwisie wymieniają całe koło z felgą, bo u nich to się sprzedaje jako całość a opona to część nienaprawialna.

Korczykiem mi to pachnie, Korczykiem...
  • tt1
    Classic
    • 2010
    • 13

podnośnik szyby

Witam mam taki problem.
    Gdy zamkne samochód na pilota to po chwili szyba od pasażera opuszcz się i najgorsze że
    silniczek nie wyłancza sie jak otwoże wszystko wraca do normy.
    Czy toś wie oco tu chodzi

Komentarz

Pracuję...